Сировина
Чайний лист
Весь чай – білий, зелений і чорний, походить з однієї рослини Camellia Sinensis. Його вирощують багато країн, починаючи з Китаю, батьківщини чаю до Південної Америки. Чайний лист – основа чаю, як готового продукту. Він може розповісти секрет майстерності, адже шлях чаю – це велике мистецтво, пізнання себе і світу.
Чайний лист – основа чаю, як готового продукту. Для отримання ідеального напою, потрібно лише два-три верхні листочки. Плантації зазвичай знаходяться дуже близько до фабрик, тому листя залишаються максимально свіжими. Ретельно відібраний чай проходить свій шлях від зав’ялювання до сушіння, щоб кожен українець зміг обрати для себе найкращий смак в будь-якому форматі.
Команда експертів “Трипільске Сонце” для створення найцікавіших блендів відбирає та закуповує чайний лист по всьому світу – на Шрі-Ланці, який відомий найкращим цейлонським сортом чая, Індії, Китаї, Індонезії, В'єтнамі та інших країнах, в яких вирощують цю дивовижну рослину та яка дарує всьому світу такий приголомшливий напій. Ми знаємо, де купити чай найкращої якості, щоб представити вам тільки гідні чайні сорти.
Фрукти, ягоди, трави
Багато українців віддають перевагу традиційним чорному та зеленому чаю. Безперечно, справжній смак чаю можна відчути тільки якщо пити його в чистому вигляді. Але варто додати деякі трави, пелюстки квітів чи ягоди, як ваш напій заграє новими смаковими відтінками.
Саме чайні доповнення надають напою особливий, вишуканий смак. Достатньо згадати освіжаючий лимон, який зробить чай не тільки смачнішим, а й кориснішим. Всім відома ромашка, заспокоїть та покращить ваше самопочуття. А м'ята містить велику кількість вітаміну В, кальцію та калію, які дуже необхідні для зміцнення імунної системи. До речі, м’ята та лимон – одні з найпоширеніших чайних доповнень.
Ягоди – це справжнє джерело вітамінів для організму. Додані до чаю, вони нададуть особливого смаку. Фрукти, ягоди, трави, спеції – це настрій чаю, емоція. В пошуках ідеальних композицій, ми зібрали найкращі компоненти з різних куточків світу, додали різнотрав’я, ягоди та фрукти, що дарує нам Україна й відтворили це у наших чайних рецептах.
Аромокомпоненти
Ароматизація чаю існує багато століть. Спочатку рослини та квіти, наприклад, жасмин, просто змішували з сухим чаєм, який легко поглинав їхні аромати. Це класичний приклад натуральної ароматизації. Найчастіше, ароматизовані чаї розглядаються чайними гурманами, як окремі напої, оскільки являють собою вельми об'ємні композиції з трав і фруктів, через які поєднуються смаки у чашці поціновувача.
Ароматизація – це посилення ароматичного букету та наповнення смаку чаю незвичайними відтінками. Асортимент чистого чаю значно розширюється за рахунок додавання інгредієнтів, тому що цей метод дозволяє створювати практично нескінченну кількість ароматичних відтінків. Найпростіші способи ароматизації чаю за допомогою різних плодів та прянощів, наприклад, м'яти, ягід малини та шматочків лимону використовувалися вже давніми українцями понад тисячу років тому. Ми експериментуємо з різними видами ароматичних компонентів. Для виготовлення чаю використовуємо олії, натуральні та ідентичні натуральним ароматизатори, а також цедру, пелюстки квітів, листя трав, сушені шматочки ягід та фруктів.
Завдяки нашому прагненню до високих стандартів, команда "Трипільське Сонце" співпрацює з найвідомішими європейськими партнерами, які вже багато років створюють оригінальні композиції.